Fatsa Ziraat Odası

ZOBİS
Fatsa Ziraat Odası > Haberler > KAHVERENGİ KOKARCA TOPLANTISI (Hatipli Mahallesi)

KAHVERENGİ KOKARCA TOPLANTISI (Hatipli Mahallesi)

Hatipli Mahallemizdeki Üreticilerimize Kahverengi kokarca zararlısı ile mücadele toplantısı düzenledi.
Fatsa İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü personeli Musa Uzun'un sunumu ve Fatsa Ziraat Odası Tarım Danışmanlarımızın katılımı ile Kahverengi kokarca mücadelesi hakkında bilgilendirme yapıldı.
Bu kapsamda zararlı kış dönemini Nisan ayının sonuna kadar kışlaklarda geçirdiğinden, kışlamış erginlerin kışlaklardan dağılmadan kitle halinde imhası için mesken olan yerlerde toplanıp imha edilmesi, gerekmektedir.
Mayıs ayından sonra böceğin ve yavrularının hareketli olduğu dönemde ise Ruhsatlı Bitki Koruma Ürünleri ile tarımsal alanlarda ilaçlı mücadele yapılması gerekmektedir.